Rijbanen

Grote binnenrijbaan
 
Afbeelding invoegen
Kleine binnenrijbaan
 
Afbeelding invoegen
Buitenrijbaan
 
Afbeelding invoegen

Grote binnenrijbaan
Manege HCB beschikt over 3 moderne rijbanen.

De eerste rijbaan is een rijbaan van 67 x 20 meter. Hier worden de manegelessen in gegeven. Aangezien deze rijbaan geheel te zien is vanuit de kantine zijn uw supporters van harte welkom tijdens de lessen in de kantine. Tevens wordt deze rijbaan gebruikt  voor officiële KNHS dressuur- en springwedstrijden. Ook worden hier de FNRS wedstrijden afgenomen,  waarbij de baan afgezet wordt met hekjes. Zodat er in het achterste gedeelte van de baan kan worden los gereden.
 
Buiten het lesrooster om en indien er geen activiteiten zijn kan hier worden vrij gereden voor klanten van manege HCB.
 
Kleine binnenrijbaan
Deze kleine binnenrijbaan van 40 x 20 meter grenst aan de grote binnenrijbaan en word gebruikt voor het losrijden bij officiële KNHS dressuur- en springwedstrijden. 
Als er geen wedstrijden zijn wordt deze rijbaan gebruikt voor de introductielessen en privélessen. Tevens is deze rijbaan beschikbaar voor het vrijrijden van de pension- en leaseruiters van de manege HCB. 
 
Buitenrijbaan
Deze moderne buitenrijbaan van 40 x 20 meter is voorzien van eb en vloed systeem. Deze rijbaan is het gehele jaar geopend en wordt gebruikt voor de manegelessen. Ook worden de pension- en leaseruiters van de manege HCB in de gelegenheid gesteld om van deze buitenrijbaan gebruik te maken.