Mogelijkheden Hippisch Centrum Bodegraven

De mogelijkheden op manege Hippisch Centrum Bodegraven zijn veelzijdig, en bieden voor jong en oud, ervaren of onervaren veel speelruimte. Door het landelijk gelegen terrein kunnen er (bij goed weer) buitenritten gemaakt worden direct vanaf het manegeterrein. De rit gaat door een uitgestrekt poldergebied, langs maïsvelden en slootjes, ideaal om te genieten van de rust en de natuur.
Kijk gauw op de pagina Accommodatie om een beeld te krijgen van onze manege.
 
De lessen
Afbeelding invoegenTevens bieden wij onze klanten de gelegenheid om rijlessen te volgen. Er worden zowel dressuur- als springlessen gegeven. Aangezien de manege een FNRS gecertificeerde veiligheidsmanege is, hebben we in de lessen altijd een doelstelling om naar toe te werken.  
 
Door de grote oppervlakte van het terrein beschikken we over voldoende parkeergelegenheid bij officiële KNHS spring- en dressuurwedstrijden. De wedstrijden worden georganiseerd door de Ruitersportvereniging Les Chevaliers, die al jaar en dag onze manege als thuishaven heeft. Naast deze officiële KNHS wedstrijden heeft u als manegeruiter de mogelijkheid om een FNRS ruiterpaspoort aan te vragen en kunt u deelnemen aan onderlinge dressuurwedstrijden. Klik hier voor meer info over FNRS.
 
Kantine
In onze gezellige kantine kunt u tijdens de rijlessen en wedstrijden terecht voor een kleine versnapering en een drankje.
 
Pensionstalling of leasing
Op de manege HCB beschikken we over manegepaarden en -pony's, zij worden gebruikt voor de rijlessen. Daarnaast is het mogelijk om uw eigen paard of pony bij ons in pension te plaatsen. Meer informatie over de kosten kunt u vinden onder Tarieven.
 
Tevens bieden wij de gelegenheid om een manegepaard of - pony te leasen. Hiermee heeft u toch het gevoel van een eigen paard of pony. Vindt u de verzorging van een paard of pony voor 7 dagen in de week, dan is er altijd nog de keuze om een paard/pony voor een halve week te leasen. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact met ons op.
 
De Paard & Ponyclub
Afbeelding invoegenDe manege HCB beschikt over een Paard & Ponyclub. Deze club neemt de activiteiten voor haar rekening die op en rond de manege plaatsvinden. Kijk snel op FNRS Paard & Ponyclub om te beoordelen of een lidmaatschap voor u een toevoeging zou bieden.
 
Kinderfeestjes 
Tevens organiseert de Paard & Ponyclub ook kinderfeestjes. U bent gegarandeerd van een geslaagd kinderfeestje in een circa 3 uur durend programma inclusief eten en drinken en natuurlijk drie kwartier ponyrijden.

 
Graceland Country Dancers 
Onze ruime kantine wordt drie keer per week omgebouwd tot een heuse dansschool. Op deze dagen maken de country-linedancers van dansschool "The Graceland Country Dancers" www.the-graceland.nl  gebruik van onze diversiteit aan accommodatie.
 
U begrijpt dat de mogelijkheden bij manege Hippisch Centrum Bodegraven zeer veelzijdig zijn en bieden voor iedereen een oplossing in een ongedwongen en gezellige sfeer.
 
Heeft u andere wensen of ideeën? 
Neem contact met ons op om te kijken of wij u een passend aanbod kunnen doen!