Ruitersportvereniging Les Chevaliers

Algemeen 
Afbeelding invoegenLes Chevaliers is een bij de KNHS aangesloten ruitersportvereniging en is gevestigd bij Hippisch Centrum Bodegraven. Zoals we in de geschiedenis al schreven heette Hippisch Centrum Bodegraven vroeger Le Cheval. Doordat de Nederlandse Bond Voor Rijverenigingen stelde dat de manege een vereniging nodig had om ruiters te laten starten, werd de vereniging van Les Chevaliers opgericht. Het was voor de hand om deze vereniging te vernoemen naar de manege en om zodoende een goede combinatie te vormen.
De vereniging valt onder kring 4 't Groene Hart, die weer deel uitmaakt van de KNHS regio Zuid-Holland. De vereniging heeft ongeveer 200 leden. Onder de leden bevinden zich zo'n 150 KNHS startkaarthouders.
 
Les Chevaliers beschikt dus niet over een eigen accommodatie, maar maakt gebruik van de accommodatie van manege Hippisch Centrum Bodegraven (HCB). Deze manege is de thuishaven voor onze activiteiten en indoorwedstrijden. Voor een routebeschrijving klikt u op Route van deze site.

Door deze samenwerking beschikken we voor onze wedstrijden over twee rijbanen: een binnenrijbaan van 20 x 67 meter, die we gebruiken als 'wedstrijdhal' en een binnenrijbaan van 20 x 40 meter waarin kan worden los gereden.
Naast deze indooraccommodatie is er op het terrein ook een 20 x 40 meter buitenrijbaan. Die wordt niet gebruikt door onze verenging, omdat wij ons concentreren op het binnen gebeuren. Tijdens wedstrijden is de buitenrijbaan alleen toegankelijk voor de paarden en pony's die op manege Hippisch Cenrum Bodegraven (HCB) gestald staan.
 
Lidmaatschap
Les Chevaliers kent jeugdleden en leden. Jeugdleden zijn leden tot en met 18 jaar, de leeftijd op 1 januari van het lopende jaar is hierbij bepalend.
 
Voor meer informatie
Als u lid wilt worden van Les Chevaliers, kunt u voor informatie terecht op www.les-chevaliers.nl of klikt u op Links van onze site.