Accomodatie

Hippisch Centrum Bodegraven

Hippisch Centrum Bodegraven heeft een centrale ligging midden in het Groene Hart. Door onze ligging vlakbij de N11 en de A12 is onze manege uitstekend bereikbaar voor ruiters van buitenaf. De manege beschikt over 3 rijbanen, binnen- en buitenstallen, longeercirkel, 5 paddocks, stapmolen en weilanden. Ook kan er bij goed weer buitenritten gemaakt worden direct vanaf het manegeterrein. De rit gaat door een uitgestrekt poldergebied, langs maïsvelden en slootjes, ideaal om te genieten van de rust en de natuur. Bij Hippisch Centrum Bodegraven is er een ruime keuze voor elke ruiter en amazone om zich thuis te voelen.

land

Rijbanen

Grote rijbaan
Manege Hippisch Centrum Bodegraven beschikt over drie rijbanen. De grootste rijbaan is overdekt en heeft een afmeting van 20 x 67 meter. In deze rijbaan worden manegelessen gegeven en wedstrijden gereden. De rijbaan is vanuit de kantine geheel te zien, onder het genot van een hapje en een drankje kan de les of de wedstrijd worden gevolgd.

Kleine rijbaan

Onze andere overdekte rijbaan heeft de afmeting 20 x 40 meter. De rijbaan grenst direct aan de grote binnenbaan en wordt gebruikt voor het losrijden bij wedstrijden. Ook kan de rijbaan gebruikt worden voor het privélessen en het vrij rijden van pension/leaseklanten.

Buiten rijbaan

Naast twee overdekte rijbanen, beschikken wij ook over één buiten rijbaan van 20 x 40 meter. Deze rijbaan is favoriet bij pension/leaseklanten tijdens de zomermaanden.

Onze twee overdekte rijbanen beschikken over verlichting, spiegels en geluidsinstallatie. De buiten rijbaan beschikt over verlichting.

rijbak 1
Rijbaan 2
buitenrijbaan

Stalling

Niet alleen de ruiter moet zich bij Hippisch Centrum Bodegraven thuis voelen, maar ook de paarden en pony’s. Daarom beschikt de manege over een gevarieerd aanbod van zowel buiten- als binnenstallen. Binnen worden de paarden wekelijks gemest en meerdere malen opgestrooid, buiten mesten de klanten zelf hun paard/pony uit.

buitenstallen

Paddocks

Elk paard heeft voldoende beweging nodig, daarom beschikken wij onder andere over 5 paddocks. De paarden en pony’s kunnen gebruik maken van de paddocks in zowel de zomer als winter maanden. Elke dag mogen de paarden of pony’s minimaal 2 uur gebruik maken.

Tijdens de zomerperiode is er de mogelijkheid om voor een dagdeel een weiland voor je paard te huren, wij beschikken over een diverse aantal weilanden.

Land met paarden

Overige faciliteiten

Voor onze ruiters willen wij een veelzijdig aanbod aanbieden, daarom beschikken wij onder andere ook over een longeercirkel, 4 paards stapmolen en 2 spuitplaatsen.

stapmolen

Contact:

Heeft u interesse gekregen in onze accommodatie en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of heeft u vragen over onze accommodatie? Neem dan contact op met ons personeel, wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen.